Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εγγυάται την ενότητα της Παράταξης

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015
Με αφορμή την διαδικασία εκλογής νέου Αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, ο τ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή θεωρώ υποχρέωσή μου να γνωρίζουν οι πολιτικοί μου φίλοι, αλλά και γενικότερα οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, την θέση μου πάνω στο ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου του Κόμματος, ξεκαθαρίζω, ότι εκτιμώ και σέβομαι τους συναδέλφους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τιμώ την μεγάλη προσφορά τους στην Παράταξή μας και στα πολιτικά δρώμενα.

Όμως στην παρούσα – εξαιρετικά κρίσιμη – χρονική συγκυρία, που διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδας μας και που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη, να αναδιοργανωθεί, να διευρυνθεί, να εκφέρει ένα δυναμικό και πιστικό πολιτικό λόγο στις μάχες του Κοινοβουλίου και κυρίως να προετοιμάσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση, υποστηρίζω την υποψηφιότητα του νυν Πρόεδρου μας, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως ίσως γνωρίζετε, είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω δίπλα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ, όταν ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, την περίοδο 2006 – 2007 και γνωρίζω καλά τις ικανότητες και τις δυνατότητες του ανδρός.

Θεωρώ, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο Αρχηγός που μπορεί να κρατήσει την Παράταξη ενωμένη, αυτή τη δύσκολη περίοδο, και να μας οδηγήσει σύντομα στην νίκη απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά πια με ισχνή πλειοψηφία και που παραπλάνησε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο τους Έλληνες πολίτες, με το δήθεν “παράλληλο πρόγραμμα”, χρησιμοποιώντας μια ρητορική υποσχέσεων και λαϊκισμού της δεκαετίας του ´80. Όμως τα δύσκολα του νέου Μνημονίου, που φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, άρχισαν να έρχονται και τώρα πια οι Έλληνες πολίτες θα βιώσουν «στο πετσί τους» τι σημαίνει το “πρώτη φορά Αριστερά”. Η φορολογική επιδρομή που διαλύει την μεσαία τάξη, η άλωση των συντάξεων, το αλαλούμ με το ασφαλιστικό, η προσβολή στην ιδιωτική εκπαίδευση, η καταστροφική πολιτική απέναντι στους αγρότες, κλπ, είναι μόνο η αρχή του τι έπεται.

Συνεπώς η Νέα Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να είναι έτοιμη, ενωμένη και με ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση, για να αναλάβει τα ηνία του Κράτους. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την εμπειρία του, την πολύχρονη προσφορά του και την οργανωτική του ικανότητα, σίγουρα το εγγυάται. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα της Παράταξης…».