Δελτια Τυπου

Ο Στέφανος Γκίκας στις Πληγείσες Περιοχές της Λευκίμμης

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2017 ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κέρκυρας Μανώλη Ορφανουδάκη, τοπικά κομματικά στελέχη και συνεργάτες του. Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε με πολίτες της περιοχής, ενώ επισκέφτηκε αγρούς, κτήρια και κατοικίες που επλήγησαν.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας ανέφερε:

«Με λύπη είδα το εύρος της καταστροφής που άφησε πίσω της η πρόσφατη θεομηνία. Καταρχάς είχαμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής και αυτό είναι το μείζον, ως εκ τούτου επιθυμώ να εκφράσω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου συμπολίτη μας.
Έχοντας επισκεφτεί και δει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής σε σπίτια και χωράφια, και χωρίς καμία διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αναμένω από τις Τοπικές Αρχές και Υπηρεσίες και φυσικά από την Κυβέρνηση να πράξουν άμεσα τα δέοντα, δηλαδή την άμεση και πλήρη καταγραφή των ζημιών, την ουσιαστική βοήθεια στην αποκατάσταση και φυσικά την όσο πιο σύντομη απόδοση των αποζημιώσεων. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα να μεριμνήσουν για τις επισκευές των σπιτιών τους και θα πρέπει – ειδικά σε αυτούς – να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα από τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας. Επίσης υπάρχουν αρκετά πληγέντα κτήρια, δένδρα, κατασκευές κλπ, που με μία νέα ισχυρή καταιγίδα μπορεί να πέσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμη και τραυματισμούς, ζήτημα που επίσης πρέπει να προσέξουν οι Υπηρεσίες. Πραγματικά ελπίζω να εξελιχθούν όλα ομαλά, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο. Το παρακολουθούμε.»