Δελτια Τυπου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται τις τεράστιες ελλείψεις Δικαστικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα και υπόσχεται…

Εκτενή Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανου Γκίκα για την έλλειψη υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος. Σε αυτήν παραδέχεται το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, απαριθμώντας τις συνολικά 50 οργανικές θέσεις στο Εφετείο, το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας, από τις οποίες οι μισές είναι κενές.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ενημερώνει τον Βουλευτή ότι αναμένεται η έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ για να τοποθετηθούν συνολικά 3 υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων (ν. 4172/2013).

Επιπλέον, ενόψει της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και επαναφοράς απολυθέντων, ζητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία να τοποθετηθούν επιπλέον 3 υπάλληλοι, ενώ στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2015 ζητήθηκε ο διορισμός άλλων 12 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων. Τέλος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν ζητηθεί 10 άτομα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει επιπλέον, ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν και μεταθέσεις και μετατάξεις, εφόσον αποσταλούν σχετικά ερωτήματα.

Ο κ. Γκίκας δήλωσε σχετικά με την Απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Χαίρομαι που ο κ. Υπουργός αναγνωρίζει το σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το Εφετείο, το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας. Πέραν όμως των τριών υπαλλήλων, που θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν διευκρινίζεται πότε θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των λοιπών υπαλλήλων, που καταγράφηκαν στην Απάντηση. Ελπίζω οι ενέργειες να γίνουν τάχιστα, για να μπορέσουν οι Δικαστικές αρχές της Κέρκυρας να λειτουργήσουν επιτέλους σωστά. Το θέμα λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη και θα επανέλθω…»