Περιοδεία Στέφανου Γκίκα στους Παξούς, ενημέρωση από τη νέα Δημοτική Αρχή

Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014
Περιοδεία στους Παξούς πραγματοποίησε το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2014, ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος επισκέφτηκε όλες τις κοινότητες του νησιού, συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ συναντήθηκε και με κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε στο Δημαρχείο Παξών από τη νέα Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο.

Μιλώντας με τους πολίτες, ο Στέφανος Γκίκας, παραδέχτηκε ότι σήμερα οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται και ότι ακόμη δεν έχουν διορθωθεί πολλές αδικίες στο φορολογικό σύστημα, αλλά ανέφερε ότι περνάμε μια δύσκολη «μεταβατική περίοδο» και ότι σε κάθε περίπτωση η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – παρά τις αντιρρήσεις της τρόικα- στοχεύει σεφοροελαφρύνσεις. Εκτίμησε δε ότι ο φετινός χρόνος θα είναι ο πρώτος χρόνος που θα σημειωθεί, έστω και οριακά, ανάπτυξη. Αναφερόμενος στις παροχές και εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τις χαρακτήρισε «ορισμό του λαϊκισμού» και «αντιγραφή του “λεφτά υπάρχουν”», που οδήγησε τη χώρα στα γνωστά αδιέξοδα.

Κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Παξών, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανώλη Βλαχόπουλο, τους Αντιδημάρχους Ύδρευσης κα Βούλα Απέργη και Καθαριότητος κ. Αρσένη Λέκκα και Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ μίλησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Βλαχόπουλο ο οποίος ευρίσκετο εκτός Παξών για υπηρεσιακούς λόγους. Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή που παραλαμβάνει τον Δήμο σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά μετά από μια πολύ καλή τουριστική σεζόν. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες των Παξών, όπως το αποχετευτικό, ο βιολογικός, η ύδρευση, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. και φυσικά για το θέμα της ελλιπούς θαλάσσιας συγκοινωνίας κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα σημαντικά έργα, όπως το αποχετευτικό και ο βιολογικός, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, πρέπει να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και να βοηθήσουν προς τούτο. Δήλωσα, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα είμαι αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα του Δήμου. Ενημερώθηκα επίσης ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη από ορκωτό λογιστή για τα οικονομικά του Δήμου και ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.».