Περιοδεία Στ. Γκίκα στους Παξούς – Συζήτηση με τον Δήμαρχο για την Ύδρευση,την Έλλειψη Αιθουσών Διδασκαλίας,την Ανακατασκευή του παλαιου΄΄ Σχολείου στα Μαστορα΄τικα κ.α.

Διήμερη περιοδεία στους Παξούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παξών, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Παξών, ενώ είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο. Ο Βουλευτής είχε επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Παξών, Ζέφη Βλαχοπούλου και κομματικά στελέχη.

Κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο κ. Βλαχόπουλος έθεσε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους των Παξών, όπως είναι μεταξύ άλλων η έλλειψη νερού εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της κατανάλωσης στο νησί, τονίζοντας ότι η αφαλάτωση αποτελεί μοναδική λύση του προβλήματος.  

Επί του θέματος αυτού, μετά από επικοινωνία του κ. Γκίκα με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και ο Δήμος Παξών, με αντικείμενο την αφαλάτωση νερού στους Παξούς.  .

Θέμα συζήτησης απετέλεσε επιπλέον η έλλειψη μίας με δύο αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παξών, εξαιτίας της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού. Ο Στέφανος Γκίκας επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Θανάση Γιάνναρη, ο οποίος εξετάζει τη δυνατότητα άμεσης αποστολής τουλάχιστον μίας προκάτ αίθουσας διδασκαλίας.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη επισκευής του Φάρου των Αντιπάξων και του Φάρου του νησιού της Παναγίας οι οποίοι, σύμφωνα και με τις φωτογραφίες που έδειξε στον Βουλευτή, έχουν υποστεί ζημιές και φθορές. Ο κ. Γκίκας θα επικοινωνήσει με την αρμόδια Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να αποσταλεί κλιμάκιο της Υπηρεσίας στους Παξούς που θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους. 

Τέλος, ο κ. Βλαχόπουλος ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος Παξών έχει υποβάλει το αίτημα χρηματοδότησης της ανασκευής του παλαιού σχολείου στα Μαστοράτικα, προκειμένου να στεγάσει Μουσική Σχολή ή και την Φιλαρμονική του νησιού. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών το αίτημα έχει προωθηθεί, ενώ δεσμεύτηκε να το θέσει ξανά στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα στις 20 – 21 Μαΐου για τον εορτασμό της Επετείου Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ο κ. Γκίκας είχε επιπλέον την ευκαιρία να πάρει μέρος στις Θρησκευτικές Εκδηλώσεις και στην παραδοσιακή Λιτανεία της Παναγίας των Βελλιανιτών από τον Αγ. Γεώργιο στα Βελλιανατάτικα στο νησί της Παναγίας.