Δελτια Τυπου

Πρώτη Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλή για τα Ανοιχτά Ζητήματα της Κέρκυρας 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Κατά την συνάντηση ετέθησαν σε πρώτο χρόνο τα μείζονα προβλήματα της Κέρκυρας που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η το ζήτημα της απένταξης του έργου των Φραγμάτων από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να προβλέπεται μόνο η υλοποίηση ενός μικρού μέρους του αρχικού έργου, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκίκας θα καταθέσει σχετική Ερώτηση στην Βουλή, ώστε οι υπηρεσίες του Υπουργείου  να δώσουν απαντήσεις σχετικά με την τύχη αυτού του έργου.

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Υπουργό για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, επαναφέροντας το θέμα των τριών παρακάμψεων Μπενιτσών, Τρία Γεφύρια – Ποντή και Σκριπερού. Ο Βουλευτής ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την επισκευή του οδικού δικτύου προ ελεύσεως του χειμώνα, καθώς σε πολλά σημεία χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και επιδιορθώσεων, εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητάς του. Μάλιστα, από τον Υπουργό προτάθηκε νέα συνάντηση από κοινού με την νέα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μόλις αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, προκειμένου να συζητηθεί και να εξεταστεί εκτενώς το ζήτημα του οδικού δικτύου του νησιού.

Ο κ. Γκίκας έθεσε επίσης το ζήτημα του Αεροδρομίου Κέρκυρας και την ανάγκη επέκτασης του αεροδιαδρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί η επιχειρησιακή υποβάθμιση του Αεροδρομίου μας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του διαχωρισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ). Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα το οποίο μας κληροδότησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας καταφέρει να το έχει καταφέρει να το φέρει εις πέρας.