Δελτια Τυπου

Σημαντικές οι Δράσεις της Βουλής για την Επέτειο των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Κέρκυρα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Θέμα συζήτησης απετέλεσαν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι τέλος Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα Συνέδριο, με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με θέμα τον πρώιμο Ελληνικό συνταγματικό βίο και την εμπειρία των Ιονίων Νήσων την περίοδο 1800-1864. Συγκεκριμένα, αντικείμενο του Συνεδρίου θα αποτελέσει ο συνταγματικός βίος και η συμβολή των Επτανήσων στη διαμόρφωση του πρώιμου Ελληνικού συνταγματισμού.

Στην επιστημονική επιτροπή συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες, ενώ στις εργασίες του Συνεδρίου θα εξεταστούν το Σύνταγμα των Ιονίων Νήσων, το έργο και η συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια, ο Ιόνιος κοινοβουλευτισμός και ριζοσπαστισμός κ.α.

Επιπλέον, την ίδια περίοδο, θα μεταφερθεί η Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για την ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλευτισμού στην Κέρκυρα. Η Έκθεση θα απαρτίζεται από τμήμα της βασικής Έκθεσης του Ιδρύματος, ενώ θα εμπλουτιστεί με φωτογραφικό και άλλο υλικό που σχετίζεται με την κοινοβουλευτική ζωή στα Ιόνια Νησιά και πολιτικές προσωπικότητες των Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.