Δελτια Τυπου

Στέφανος Γκίκας: Ένα Υπερσύγχρονο Νέο Αεροδρόμιο Υψηλών Προδιαγραφών Γεννιέται…

Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας πραγματοποίησε ο πρ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων αλλά και για όλα τα ζητήματα του Αερολιμένα από τον Διευθυντή του κ. Σπύρο Κωστούρο.

Ο κ. Γκίκας αφού περιηγήθηκε στο εργοτάξιο, προέβη σε δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ, οι οποίες έχουν ως εξής:

«Επισκέφτηκα σήμερα το Αεροδρόμιο Κέρκυρας, όπου ξεναγήθηκα από τον Διευθυντή του Αεροδρομίου κ. Κωστούρο και ενημερώθηκα για την πορεία των έργων αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν τον Αερολιμένα μας.
Σε ό,τι αφορά στην πορεία των έργων, πράγματι εκτελείται μία μεγάλης έκτασης εργασία ώστε σε 18 μήνες από σήμερα να έχουμε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο που θα το ζήλευαν οι πιο προηγμένες ευρωπαϊκές πόλεις. Από την ενημέρωση που είχα προκύπτει ότι το 85% του υπάρχοντος κτιρίου είναι ουσιαστικά “γιαπί” και αναβαθμίζεται εκ βάθρων, ενώ από το νέο κτίριο των 11.000 m² έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σκελετός του κτηρίου. Μέχρι το Πάσχα θα έχουν τελειώσει οι υπόγειοι χώροι.
Σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά στις απαλλοτριώσεις, ο κ. Διευθυντής εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί εκκρεμούν ακόμη, ώστε το αεροδρόμιο να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα στο επιχειρησιακό πεδίο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα παραδοθεί τον Αύγουστο του 2020 και όπως διαπίστωσα θα έχουμε τότε ένα νέο αεροδρόμιο, τεχνολογικά άρτιο και υψηλών προδιαγραφών. Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί στην συνεχώς αυξανόμενη επιβατική κίνηση – αν σκεφτεί κανείς ότι το 2018 είχαμε μία αύξηση επιβατών στο αεροδρόμιο κατά 16%, σε σχέση με το 2017 – ενώ για φέτος περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.
Έφυγα από το αεροδρόμιο με πολύ καλές εντυπώσεις για την πρόοδο και το εύρος των έργων και επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Αεροδρομίου
κ. Κωστούρο για την ενδελεχή ενημέρωση και ξενάγηση στο εργοτάξιο.
Είναι προφανές ότι τέτοιες μεγάλες επενδύσεις γίνονται μόνο με την συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και θεωρώ ότι η επενδυτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ δικαιώνεται πλήρως…».