Στ. Γκίκας: «Σημαντική Εξέλιξη: Ξεκινά το μεγάλο Έργο Αναβάθμισης του Λιμένα Γαΐου Παξών ύψους άνω του 1 εκατ. Ευρώ» 

Σε συνέχεια της έκδοσης της Απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Λιμένας Γαΐου Παξών», ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω, ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σειρά επαφών που είχαμε όλο αυτό το διάστημα – σε συνεργασία με τον ΟΛΚΕ – με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, δημοσιεύθηκε η Απόφαση «Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Λιμένας Γαΐου Παξών» που εκκρεμούσε. Ήταν το τελευταίο και πιο σοβαρό γραφειοκρατικό εμπόδιο προκειμένου να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης λιμενικών υποδομών στον Λιμένα Γαΐου, που υπερβαίνουν το 1 εκατ. Ευρώ.

Τα έργα αφορούν στην υλοποίηση νέων λιμενικών και χερσαίων υποδομών στον λιμένα Γαΐου Παξών και συγκεκριμένα:  

  • την πόντιση πλωτών προβλητών συνολικού μήκους περίπου 124 μ. για τον ελλιμενισμό σκαφών (αλιευτικών, ημερόπλοιων, μικρών λέμβων κλπ.) που προσεγγίζουν τον λιμένα περιστασιακά, 
  • την πόντιση πλωτού προβλήτα συνολικού μήκος 24 μ. για την προσέγγιση και τον ελλιμενισμό υδροπλάνου, 
  • την κατασκευή νέου κτιρίου – επιβατικού σταθμού – συνολικής επιφάνειας περίπου 320 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε στεγασμένους χώρους της ακτοπλοΐας, του υδατοδρομίου και του λιμένα γενικότερα, 
  • τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου κτιρίου και αποκατάσταση κατά θέσεις της ασφαλτόστρωσης του λιμένα, 
  • την τοποθέτηση νέας περίφραξης συνολικού μήκους 76 μ. περίπου και 
  • την λειτουργία υδατοδρομίου, 3 υδατοδιαδρόμων, διαστάσεων ο καθένας 850 μ x 60 μ και λειτουργία του λιμένα στο σύνολο του (υφιστάμενα και νέα έργα).

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει  ουσιαστικά τον λιμένα του Γαΐου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ασφάλεια, με την τοπική κοινωνία να αποκομίζει σημαντικά οφέλη. 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι πλήρως ώριμο. 

Παράλληλα, την περίοδο αυτή,  ξεκινά και το έργο της Πυρασφάλειας Λιμένος Γαΐου, όπως έχουμε και στο παρελθόν ανακοινώσει. 

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά για την στενή και αποτελεσματική συνεργασία που οδήγησε στα σημερινά θετικά αποτελέσματα. 

Μιλάμε με έργα,στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας.»