Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Στην ΝΔ αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, την Ασφάλεια και την Ευημερία των Ελλήνων Πολιτών»

 

Με αφορμή την σημερινή 48η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

       «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της· την Πολιτεία με τους Πολίτες της· την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία· την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό· την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.» (Ιδρυτική Διακήρυξη Νέας Δημοκρατίας)«Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την 4η Οκτωβρίου 1974, όπου ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, λίγους μήνες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

 

Η Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκε σε μία μεγάλη, σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Έχοντας έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό οδήγησε την Ελλάδα στην καρδιά της πολιτικής Ευρώπης, στην πρώην ΕΟΚ, διασφαλίζοντας έτσι προοπτικές προόδου, ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας.

 

Μένοντας κοντά στους πολίτες και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας, η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε το 2019 ξανά τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με διαδοχικές πρωτόγνωρες κρίσεις, τις οποίες διαχειρίζεται με επιτυχία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί ένα πρωτοφανές μεταρρυθμιστικό έργο που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, όπως είναι η οικονομία, η ψηφιακή διακυβέρνηση, η υγεία, η παιδεία κ.α. Τεράστιο το έργο μας στην ισχυροποίηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στην αύξηση της διπλωματικής μας παρουσίας σε όλα τα fora. Παράλληλα η Ελλάδα επέστρεψε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, διατυπώνοντας προτάσεις και πρωτοβουλίες που αξιολογούνται θετικά και υιοθετούνται στην Ευρώπη. Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κερδίσαμε ξανά τον σεβασμό και τον θαυμασμό των εταίρων μας τόσο εντός της ΕΕ όσο και διεθνώς.

 

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι αυτοδύναμη και δυνατή, πετυχαίνει προς όφελος των πολιτών σπουδαία αποτελέσματα για την χώρα μας. Αυτοδύναμη και δυνατή επιδιώκει να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και την επόμενη τετραετία, για να διασφαλίσει και να εγκαθιδρύσει την θετική πορεία ανάπτυξης της χώρας μας.

 

Έχοντας ως παρακαταθήκη τις Αρχές και τις Αξίες που έδωσε στην Παράταξή μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, την Ασφάλεια και την Ευημερία των Ελλήνων Πολιτών.»