Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας «Υλοποιείται η Κυβερνητική Δέσμευση για το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Ματθαίου»

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιούν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπεγράφη μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Σύμβαση για την παραχώρηση οικοπέδου στον Αγ. Ματθαίο, προκειμένου να αναγερθεί νέο Περιφερειακό Ιατρείο. Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου έχει εξασφαλιστεί.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την επίσκεψη του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ξεκινά σήμερα και επίσημα η υλοποίηση μίας σημαντικής δέσμευσης του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, υποσχέθηκε την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αγ. Ματθαίο, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας.

Ακολούθησε η στενή μας συνεργασία με τον πρ. Αν. Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και μετέπειτα με την νέα ηγεσία του Υπουργείου, τον Θάνο Πλεύρη και την Μίνα Γκάγκα, φυσικά με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, προκειμένου να βρεθεί οικόπεδο και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου Περιφερειακού Ιατρείου, ώστε να γίνει δυνατή η ανέγερσή του. Σημαντική συνεισφορά είχε και ο πρ. Αντιδήμαρχος της Νότιας Κέρκυρας και ιατρός, Γιώργος Σαγιάς.

Σήμερα υπεγράφη η Σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας στην 6η ΥΠΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης. 

Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας και συνέβαλλαν στην σημερινή σημαντική ημέρα για την Νότια Κέρκυρα.»

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Θεμιστοκλέους θα επισκεφτεί αύριο το ακριτικό νησί των Οθωνών και Κέντρα Υγεία του νησιού μας.