Συνάντηση με Αντιπροσωπία της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας
Συνάντηση με αντιπροσωπία της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας είχε προ ολίγων ημερών ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μετά από αίτησή τους. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εργασιακή τους ασφάλεια και γενικότερα με το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου.
Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Γραμματέα, κ. Νικόλαο Παπανικολάου, και τον Αναπληρωτή Γραμματέα, κ. Δημήτρη Κόλλια, της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέλη και οι δύο του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ), οι οποίοι με ενημέρωσαν για όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν τα Ναυπηγεία.
Συγκεκριμένα μου μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνολικά 1200 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους – 750 από το Ναυπηγείο Ελευσίνας και 450 από το Ναυπηγείο Σύρου – οι οποίοι ευρίσκονται αντιμέτωποι με οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας, παραμονές Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την επαναχρηματοδότηση του προγράμματος των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) του Πολεμικού Ναυτικού που ευρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και την αποπληρωμή παλαιών οφειλών.
Από την πλευρά μου διαβεβαίωσα τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Κόλλια, ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς, επιδιώκει μια ισχυρή εθνική αμυντική βιομηχανία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι και ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην επιβίωση των Ναυπηγείων, πχ η επανενεργοποίηση του προγράμματος των ΤΠΚ του ΠΝ, θα πρέπει άμεσα να επιδιωχθεί, και είμαι σίγουρος ότι τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα προς τούτο.»