Συνάντηση Στ. Γκίκα – Αλ. Δερμεντζόπουλου για τα Προβλήματα και τις Ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2014

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο είχε χθες στο Υπουργείο Παιδείας ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Ο κ. Γκίκας επέδωσε σχετική επιστολή με την οποία μεταξύ άλλων, ζητούσε ενίσχυση υλικοτεχνικών υποδομών, επιπλέον διδακτικό προσωπικό, προσωπικό «παράλληλης στήριξης», ειδικής αγωγής, κ.α.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον φίλο Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, στον οποίο μετέφερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κέρκυρα, ερχόμενος βεβαίως πρωτύτερα, σε συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη. Ανέφερα στον κ. Υπουργό, τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Νομό, όπως εκπαιδευτικών «παράλληλης στήριξης» ή ειδικής αγωγής και ζήτησα την κάλυψη των κενών. Όπως μου είπε ο Υπουργός, το θέμα της «παράλληλης στήριξης» θα ρυθμιστεί εντός των προσεχών ημερών. Επίσης του ανέφερα ότι κατά τις πρόσφατες περιοδείες μου σε σχολικά κέντρα της Β. Κέρκυρας, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ανάγκες σχολικής στέγης, δηλαδή νέων αιθουσών, όπως και ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής, ανανέωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, προμήθειας διαδραστικών πινάκων, κλπ. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα της σχολικής στέγης ανήκει πια στο Υπουργείο Ανάπτυξης – που απορρόφησε τον ΟΣΚ – και εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις, ακόμη και αν πρόκειται για προκατασκευασμένες αίθουσες. Όσον αφορά στα λοιπά θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, αρκετά από αυτά μπορεί να τα προμηθευτούμε από κονδύλια μέσω ειδικών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ κλπ, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Για τις ελλείψεις αυτές και όχι μόνον, παρέδωσα στον κ. Δερμεντζόπουλο, σχετικό υπόμνημα και σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων θα επιδιωχθεί η κάλυψή τους.

Τέλος διαμαρτυρήθηκα – όπως είναι φυσικό – για την μεταφορά του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Βέβαια ο κ. Υφυπουργός δεν έχει την αρμοδιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ανέφερε ότι η απόφαση της μεταφοράς του Τμήματος είχε ληφθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.».