Συνάντηση Στ. Γκίκα με Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013
Την πρώτη του επίσκεψη στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο Χρήστο Κονταρίδη, πραγματοποίησε χθες ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας καλωσόρισε το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή στην Κέρκυρα, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του και αντήλλαξε απόψεις για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Νομό μας, όπως η έξαρση της παραβατικότητας, η μετεγκατάσταση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο παλαιό Νοσοκομείο, το πάντα επίκαιρο θέμα των ναρκωτικών, κλπ.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας, Στρατηγό Χρήστο Κονταρίδη, έναν πολύ έμπειρο και «μάχιμο» επιχειρησιακό Αξιωματικό, τον οποίο καλωσορίζω στην Κέρκυρα και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Με τον Στρατηγό συζητήσαμε διάφορα θέματα που απασχολούν την Κερκυραϊκή κοινωνία, όπως για παράδειγμα την έξαρση των κλοπών και εν γένει της παραβατικότητας και του μετέφερα την ανησυχία πολλών συμπατριωτών μας για την αύξηση των κρουσμάτων. Ανέφερα στον Στρατηγό, ότι η αποδυνάμωση συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων στην περιφέρεια της Κέρκυρας, πρέπει να επανεξεταστεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί καλύτερα το φαινόμενο.

Έθεσα επίσης μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Παλαιό Νοσοκομείο και τόνισα ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει επείγουσα μορφή, διότι όλη η ευρύτερη περιοχή – μετά την απομάκρυνση του Νοσοκομείου – βιώνει οικονομικό μαρασμό, αφού 7 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις, έχουν βάλλει λουκέτο. Από την ενημέρωση που είχα, προκύπτει, ότι ενώ η κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου έχει υπογραφεί, δεν έχει μέχρι τώρα ολοκληρωθεί η έγκρισή της από την Βουλή, γεγονός που χαρακτηρίζω τουλάχιστον ως περίεργο. Παρακάλεσα επίσης τον κ. Γενικό να επισπευσθεί η διαδικασία της μελέτης της συντήρησης του κτηρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες το δυνατόν ταχύτερον.

Συζητήσαμε και θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Κέρκυρα, των τροχαίων ατυχημάτων, την ιδιαίτερα αυξημένη αστυνομική δραστηριότητα την θερινή περίοδο λόγω τουρισμού, κλπ.

Επιθυμώ να συγχαρώ, στο πρόσωπο του κ. Γενικού, όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στο Νομό μας για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει, εργαζόμενο νυχθημερόν και για τις πολλές επιτυχίες που καταγράφει στον αγώνα κατά της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.»