Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΑΔ Στ. Βλαστό για το Αχίλλειο

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανο Βλαστό είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με κύριο θέμα συζήτησης, την πρόοδο εργασιών στο Αχίλλειο Μουσείο.

Ο κ. Βλαστός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και κινούνται στα πλαίσια του ευρύτερου χρονοδιαγράμματος. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι έχει αναδειχθεί πολύ σημαντικός πολιτιστικός πλούτος, ο οποίος είχε επικαλυφθεί από παλαιότερες εργασίες συντήρησης. Σημείωσε ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να φιλοξενηθούν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την θερινή περίοδο, πράγμα που επετεύχθη παρά τις εν εξελίξει εργασίες.

Ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο την ανησυχία των εργαζομένων του Αχιλλείου για το διάστημα κατά το οποίο αυτό θα κλείσει για την πραγματοποίηση των υπολειπόμενων εργασιών. Ο κ. Βλαστός υπογράμμισε ότι το Αχίλλειο θα συνεχίσει να υποδέχεται επισκέπτες τουλάχιστον έως τις 10 Νοεμβρίου 2021. Για το διάστημα που θα ακολουθήσει,  οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχθούν προσωρινή αλλαγή της ειδικότητάς τους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εργασίας που θα εκπονηθεί. Τόνισε ότι πρόκειται για προσωρινή αλλαγή, η οποία και θα αρθεί όταν το Μουσείο ανοίξει ξανά στα μέσα του 2022.

Επιπλέον, ο κ. Βλαστός ανέφερε ότι η εργατική νομοθεσία εμπεριέχει πρόνοιες για εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή λόγω επενδυτικών εργασιών της επιχείρησης, τις οποίες και η ΕΤΑΔ προτίθεται να εξαντλήσει.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι πρόθεση της Διοίκησης είναι να αναδείξει όλο το συγκρότημα του Αχιλλείου, δηλαδή τα κτήρια, τους κήπους, το περίπτερο, την Γέφυρα Κάιζερ και τον προβλήτα.

Σε ότι αφορά άλλα ζητήματα, ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες το Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας επιστρέφει στην ΕΤΑΔ και αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο ακίνητο, θα βγει σε διαγωνισμό.

Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε το θέμα της μίσθωσης του ακινήτου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.