Συνάντηση Στ. Γκίκα με Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγ. Αποστολάκο για τις εκκρεμείς πληρωμές παλαιοτέρων ετών, για την στελέχωση του Γραφείου Κέρκυρας, για την πορεία των Δηλώσεων ΟΣΔΕ κ.α

Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο είχε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Κατά τη συνάντηση ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις επικείμενες πληρωμές του Οργανισμού, την πορεία των Δηλώσεων του ΟΣΔΕ, κ.α., ενώ ο ίδιος έθεσε και θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κέρκυρας. Ο κ. Γκίκας είχε επίσης ξεχωριστή συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Αποστολάκο, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, για την πορεία των πληρωμών και συγκεκριμένα των εκκρεμοτήτων των ετών 2009, 2010 και 2011, καθώς και της εξισωτικής του 2012, πληρωμές που ενδιαφέρουν και αρκετούς Κερκυραίους αγρότες. Ενημερώθηκα επίσης για την πορεία των Δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων – του ΟΣΔΕ – που προχωρά κανονικά, όπως και για την διαδικασία της δωρεάν παροχής προϊόντων σε άπορους συμπατριώτες μας.

Με τη σειρά μου, ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο για την κατάσταση του αγροτικού κόσμου στην Κέρκυρα, τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών κλπ, και του ανέφερα ότι η Κέρκυρα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει πολύ περισσότερο τον πρωτογενή τομέα, αρκεί να υπάρχει η σωστή καθοδήγηση και η γνώση των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα και αναδεικνύουν τα επώνυμα και χαρακτηριστικά του τόπου μας προϊόντα.

Τέλος ζήτησα μετ’ επιτάσεως την στελέχωση του Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα, που ως γνωστόν υπάρχει μεν το κτήριο, αλλά παραμένει χωρίς υπαλλήλους, μετά την αποχώρηση των προηγούμενων συμβασιούχων. Στο σημείο αυτό ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Μπαμπασίδης, μου ανέφερε ότι το ζήτημα απασχολεί την Διοίκηση και ότι τις ημέρες αυτές, κλιμάκιο της κεντρικής Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή, επισκέπτεται το νησί για επιτόπια εξέταση του θέματος. Ελπίζω λοιπόν ότι σύντομα θα στελεχωθεί και πάλι το γραφείο της Κέρκυρας…»