Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Πυραυλάκατο «ΔΑΝΙΟΛΟΣ»: «Πρέπει να διαφυλάξουμε το αξιόμαχο του Στρατεύματος ως κόρην οφθαλμού…»

Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013
Επίσκεψη στην Πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «ΔΑΝΙΟΛΟΣ», τύπου Super Vita, (Ρ 68) που ελλιμενίζεται στον λιμένα της Κέρκυρας, πραγματοποίησε χθες ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Η Πυραυλάκατος «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» συμμετέχει με άλλα πολεμικά πλοία χωρών της Αδριατικής, που επίσης ελλιμενίζονται στην Κέρκυρα, στην άσκηση «ADRION LIVEX 2013» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Ο κ. Γκίκας ξεναγήθηκε στο πλοίο, συνομίλησε με μέλη του πληρώματος και ευχήθηκε στα στελέχη καλή επιτυχία στην εκτέλεση της αποστολής τους. Μετά την επίσκεψη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν επισκέπτομαι πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο οποίο και εγώ υπηρέτησα 30 ολόκληρα χρόνια. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους Αξιωματικούς και τα στελέχη, για τις προκλήσεις των καιρών, για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που φέρνει η μεγάλη κρίση στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και για κλαδικά θέματα. Ανέφερα ότι τόσο τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη, έχουν απόλυτο δίκιο να είναι δυσαρεστημένα για τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους που τους επέβαλαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3-4 χρόνια, αλλά επανέλαβα στα στελέχη τα λόγια του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι η Πατρίδα θα αποδώσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οφειλόμενα και θα διορθώσει τις αδικίες, μόλις ανακάμψει η οικονομία μας και επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δηλαδή από τις αρχές του 2014.

Όσον αφορά στο πλοίο «ΔΑΝΙΟΛΟΣ», συνεχάρην τον κυβερνήτη για την άριστη εικόνα του πλοίου, το οποίο σημειωτέον είναι από τα πλέον σύγχρονα του Στόλου μας, με μεγάλες δυνατότητες. Όπως ίσως γνωρίζεται, η κυβέρνηση επέλυσε πρόσφατα το πρόβλημα με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και έτσι το πρόγραμμα ναυπήγησης των Πυραυλακάτων ομοίου τύπου του ΠΝ συνεχίζεται απρόσκοπτα. Θα παραλάβουμε ακόμη 1 + 2 Πυραυλακάτους. Ελπίζω σύντομα να εξευρεθεί λύση και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε να απεμπλακεί επιτέλους το πρόγραμμα των υποβρυχίων του ΠΝ.

Επιθυμώ τέλος να συγχαρώ τα στελέχη του Στόλου μας για το υψηλό φρόνημα, την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν, προκειμένου – παρά τους εξαιρετικά περιορισμένους προϋπολογισμούς – να «κρατήσουν» τα πολεμικά πλοία σε ικανοποιητική κατάσταση και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Είναι όμως χρέος και της Πολιτείας να τους βοηθήσει. Τυχόν νέες περικοπές στους λειτουργικούς προϋπολογισμούς θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, θέμα πολύ σοβαρό. Πρέπει να διαφυλάξουμε το αξιόμαχο του Στρατεύματος ως «κόρην οφθαλμού», οι καιροί που διανύουμε είναι πονηροί…»

pyraylaktaos daniolos kerkyra 2pyraylaktaos daniolos kerkyra