Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής – Ιωάννης Καποδίστριας

Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής – Ιωάννης Καποδίστριας είχε την Τρίτη στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας υποδέχθηκε στην Βουλή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννη Παργινό και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Σπύρο Χειρδάρη, Αγγελική Βέργη, Γιώργο Κοσκινά, Νίκο Πουλιάση, Αφροδίτη Βερονίκη, Αφροδίτη Κληρονόμου, όπου είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την χαρά να υποδεχθώ στη Βουλή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής – Ιωάννης Καποδίστριας κ. Ιωάννη Παργινό και τα μέλη του Δ.Σ. και να ανταλλάξουμε απόψεις για μία σειρά από θέματα που ταλαιπωρούν την Κέρκυρα και τους πολίτες του Νομού μας.

Συζητήσαμε τα πάγια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα όπως, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό οδικό δίκτυο, για το οποίο θα πρέπει επιτέλους να διεκδικηθούν περισσότερα κονδύλια για την βελτίωσή του και το θέμα της ύδρευσης – αποχέτευσης, για το οποίο έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές, και για το οποίο θα παρουσιάσω σύντομα στις τοπικές Αρχές μελέτη που έχω στα χέρια μου για την μεταφορά νερού από το Μιτσικέλι Ιωαννίνων.

Αίτημα των ετεροδημοτών μας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρας – Κέρκυρας, αφού το νησί σήμερα συνδέεται μόνον μέσω Ηγουμενίτσας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανέφερα ότι θα στηρίξω την προσπάθεια αυτή, υπερκομματικά, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και τους άλλους Βουλευτές του νησιού.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της δημιουργίας γραμμής Ferry Boat που να συνδέει την Κέρκυρα με την Σαγιάδα. Εξήγησα στα μέλη της Ομοσπονδίας, ότι η πρόταση αυτή με βρίσκει σύμφωνο, αλλά μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Θα πρέπει να γίνει πρώτα μία μελέτη για την δημιουργία κατάλληλων υποδομών στον λιμένα της Σαγιάδας και επιπλέον θα πρέπει να συνδεθεί η περιοχή με την Εγνατία Οδό, για να εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση θα θέσω το θέμα τόσο στο συνάδελφο Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα όσο και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Επιπλέον, συζητήσαμε και τον κίνδυνο υποβάθμισης του Αεροδρόμιου της Κέρκυρας και τις άμεσες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Είμαι της άποψης ότι η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, τα μέλη της Ομοσπονδίας, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο αν και κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου και λειτουργικού νοσοκομείου, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις. Ενημέρωσα την Ομοσπονδία για τις δύο σχετικές Ερωτήσεις που υπέβαλλα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, με τις οποίες ουσιαστικά ζήτησα την επείγουσα πρόσληψη προσωπικού.

Διαβεβαίωσα τα μέλη της Ομοσπονδίας ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί τους, πέρα από τα στενά κομματικά όρια και με τους συναδέλφους Βουλευτές του Νομού προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να προωθηθούν λύσεις.»