Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ι. Οικονόμου για την Ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με κύριο θέμα συζήτησης την στήριξη του Περιφερειακού Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας εστίασε στο έργο που επιτελεί ο Περιφερειακός Τύπος, ο οποίος επηρεάστηκε έντονα την περασμένη διετία από την πανδημία. Ωστόσο όπως τόνισε, οι δυσκολίες συνεχίζονται λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Τύπου και να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εξεταστεί η δυνατότητα στήριξής του σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και επεξεργάζεται ήδη τρόπους στήριξής τους.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα όπως οι τουρκικές προκλήσεις, η ενεργειακή κρίση και οι αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ κ.α.