Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ι. Οικονόμου για την Ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με κύριο θέμα συζήτησης την στήριξη του Περιφερειακού Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας εστίασε στο έργο που επιτελεί ο Περιφερειακός Τύπος, ο οποίος επηρεάστηκε έντονα την περασμένη διετία από την πανδημία. Ωστόσο όπως τόνισε, οι δυσκολίες συνεχίζονται λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Τύπου και να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εξεταστεί η δυνατότητα στήριξής του σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και επεξεργάζεται ήδη τρόπους στήριξής τους.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα όπως οι τουρκικές προκλήσεις, η ενεργειακή κρίση και οι αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ κ.α.