Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον υπ. Δήμαρχο Κονίσπολης Α. Γκούντα

Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2015
Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο της Κονίσπολης, κ. Αναστάση Γκούντα είχε στην Κέρκυρα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, στις οποίες ο κ. Γκούντας θα είναι υποψήφιος με την «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά και θέματα της Ελληνικής μειονότητας.

Οι δύο άντρες τόνισαν την αναγκαιότητα διευκόλυνσης μετακίνησης ψηφοφόρων από την Ελλάδα – και ιδιαίτερα από την Κέρκυρα – προς την Κονίσπολη. Ο κ. Γκούντας παρουσίασε στον Βουλευτή Κέρκυρας στοιχεία του προγράμματός του και ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Επίσης, συζητήθηκε το αμοιβαίο όφελος που θα είχαν η Κέρκυρα και η Κονίσπολη καθώς και άλλοι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής, από τα διασυνοριακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα, που θα πρέπει από κοινού να διεκδικηθούν.

Τέλος, οι κ.κ. Γκίκας και Γκούντας επεσήμαναν την αναγκαιότητα της καλής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και της εμπέδωσης σχέσεων καλής γειτονίας.