Συνάντηση Στ. Γκίκα με το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη και μέλη του Δ.Σ. είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γκίκας συζήτησε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ζητήματα που αφορούν στα στελέχη και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ετέθησαν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα, η μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας, η εφαρμογή του ν. 4472/2017 που προβλέπει την λήψη επιδόματος για νυχτερινή υπηρεσία και η βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών που κατατάχθηκαν από το 1991 και μετά. 

Παρουσιάστηκε επιπλέον το αίτημα διευκόλυνσης μετεγγραφών αδελφών μαθητών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η Ομοσπονδία διεκδικεί επίσης την λήψη επιδόματος παραμεθορίου από τους ΟΒΑ, την αύξηση της μισθοδοσίας μαθητών παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.

Ο Στέφανος Γκίκας αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που έθεσε η ΠΟΕΣ, ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα ανωτέρω θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.