Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη και για τον Λιμένα Οθωνών  

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Θέμα συζήτησης απετέλεσαν η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των μαρινών της Π.Ε. Κέρκυρας, η ένταξη έργων στο πρόγραμμα Νέαρχος, αλλά και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Παράλληλα, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του λιμένα των Οθωνών,  ζητώντας την επίσπευση της κατασκευής, δεδομένου ότι ο φάκελος του έργου είναι απολύτως ώριμος. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, όπως και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμφωνούν στην ανάγκη άμεσης έναρξης του έργου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε την σπουδαιότητα που έχει το έργο από Εθνικής και Οικονομικής άποψης. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, αλλά και της νέας πολιτικής για την νησιωτικότητα, το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί σύντομα η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα το ποσό των περίπου 20 εκατ. Ευρώ.