Δελτια Τυπου

Ρυθμίζονται τα Ζητήματα των Δασωθέντων Αγρών και των Συντάξεων των Ομογενών

Με αφορμή την σημερινή έναρξη της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν πολλούς πολίτες της Π.Ε. Κέρκυρας. 

Πρώτον, προβλέπεται η αντικατάσταση του άρθρου 67 του ν. 998/1979 για τους αγρούς που άλλαξαν μορφή και για τους οποίους το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 με αγροτική μορφή. Προβλέπονται διατάξεις που εξειδικεύουν τα θέματα χαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων, λύνοντας τα θέματα των ακινήτων δασικού χαρακτήρα που διατέθηκαν ως κληροτεμάχια.

Δεύτερον, επιλύεται ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες αλλά και από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με την χορήγηση Εθνικής Σύνταξης. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ο επανυπολογισμός των ποσοστών μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, ενώ ο επανυπολογισμός καθορίζεται με βάση τα 30 χρόνια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα αντί των 40 που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ). Επιπλέον καθορίζεται η ομογενειακή ιδιότητα.

Είχαμε λάβει την δέσμευση για την κατάθεση των ανωτέρω διατάξεων από τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ για την σύνταξη των ομογενών είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της, έχοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών της το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών