Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Παιδείας Αγγ. Συρίγο για Θέματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστήμιου, Ανδρέα Φλώρο, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας στην Κέρκυρα.

Κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε η εύρυθμη λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης συγκεκριμένων Τμημάτων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τους νέους φοιτητές. Επιπλέον η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κτιριακό ζήτημα, όπως και στην έλλειψη φοιτητικής στέγης. Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης μετατροπών, ώστε τα κτίρια του Πανεπιστημίου να γίνουν καλύτερα προσβάσιμα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξής του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα στηριχθούν περαιτέρω η λειτουργία αλλά και η εξωστρέφεια του συγκεκριμένου Ερευνητικού Κέντρου.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επιπροσθέτως την έλλειψη προσωπικού στην Περιφερειακή Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Κέρκυρα και ζήτησε να προβλεφθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.