Συνέντευξη Στέφανου Γκίκα στον Τηλεοπτικό Σταθμό KONTRA CHANNEL

Στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA CHANNEL συμμετείχε την Πέμπτη το βράδυ, 5 Οκτωβρίου 2017, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, μαζί με τον Βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα και τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Γιώργο Καρρά.
Τα κύρια σημεία των παρεμβάσεων του κ. Γκίκα, παρατίθενται κατωτέρω:

Για την μεγάλη καθυστέρηση απονομής των συντάξεων

“Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου τα λόγια της Υπουργού Εργασίας κας Αχτσιόγλου, τον Ιανουάριο του 2017, ότι όλες οι εκκρεμείς συντάξεις θα έχουν αποδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο φέτος – δηλαδή τώρα – και αντ´αυτού βλέπουμε ότι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, αγγίζει τις 300.000, ενώ τα εκκρεμή εφάπαξ τις 65.000, υπερβαίνοντας συνολικά τα 3 δις ευρώ! Αν αυτό δεν είναι δείγμα ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας, τότε τι είναι;; Ακόμη και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, ο κ. Μπακαλέξης, προφανώς πιεζόμενος από τους δανειστές, καλεί τους υπαλλήλους να δουλεύουν το Σαββατοκύριακο μπας και προχωρήσει η διαδικασία….
Ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, το Υπουργείο Εργασίας είναι χαμένο στην μετάφραση, βγάζει εγκυκλίους για τον υπολογισμό των συντάξεων και τις αποσύρει, ή δεν έχει βγάλει καθόλου και οι πολίτες περιμένουν και περιμένουν. Ντροπή!”.

Για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

“Λυπούμαι που το λέω αλλά τρία χρόνια τώρα η ανικανότητα της κυβέρνησης, μας έχει καταπλήξει. Θα σας πω ένα παράδειγμα που αφορά όλα τα τουριστικά μέρη και φυσικά και την εκλογική μου Περιφέρεια την Κέρκυρα. Όπως προκύπτει από απάντηση σε Eρώτηση που υποβάλλαμε στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου, το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε 400 εποχικούς φύλακες αρχαιολογικών χώρων, ώστε να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι συγκεκριμένοι αρχαιολογικοί χώροι και την φετινή τουριστική χρονιά. Ε λοιπόν – όπως μας αποκάλυψε η κα Υπουργός – παρότι η δαπάνη έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από 15 Μαίου 2017, ακόμη εκκρεμεί η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης! Αποτέλεσμα: τόσοι αρχαιολογικοί χώροι – όπως στην Κέρκυρα το Αγγελόκαστρο – έμειναν κλειστοί και το κράτος έχασε εκατομμύρια ευρώ. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο θα παρουσιάσει πλεονάσματα, πλανάται πλάνην οικτράν. ….
Για να μην μιλήσουμε για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, ή στην υλοποίηση των επενδύσεων που κάνει ότι μπορεί για να τις αποτρέψει.”.

Για το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα περί ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας

“Η ανάπτυξη της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται έτσι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει “εξοντώσει” τους Έλληνες πολίτες με την υπερφορολόγηση και τις συνεχείς περικοπές. Και δυστυχώς ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει νέα μέτρα ύψους 1.9 δις ευρώ. Νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιβολή του νέου φόρου διαμονής – που επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό – νέα αύξηση των εισφορών, κατάργηση της έκπτωσης φόρου από ιατρικές δαπάνες, κλπ, κλπ. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Όταν μάλιστα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες ξεπέρασαν τα 6 δις ευρώ – αυξημένες 60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 – και όταν όλες οι μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση Σαμάρα με πρώτη του Ελληνικού, καρκινοβατούν…. Τι ανάπτυξη λοιπόν; Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δούμε βελτίωση σε τίποτε. Ακόμη και τα έσοδα από την Ναυτιλία – ένας τομέας που η χώρα μας πρωτοπορεί – την διετία 2015-16 μειώθηκαν κατα 30% σε σχέση με την διετία 2013-14…”.

Για το σχέδιο νόμου για την αλλαγή φύλου με απλή αίτηση που κατέθεσε η κυβέρνηση

“Καταρχάς δεν υπήρχε λόγος να κατατεθεί τώρα ένα τέτοιο νομοσχέδιο παρά μόνον για να ικανοποιήσει κάποιους από το δυσαρεστημένο αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά διαφωνώ πλήρως με τα αναφερόμενα στο σχέδιο νόμου και το καλύτερο θα ήταν να αποσυρθεί. Γνωρίζω ότι πολλά στελέχη της Παράταξής μας έχουν την ίδια γνώμη και εν πάση περιπτώσει όπως είναι, δεν συμφωνεί η ΝΔ. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι η ΝΔ στην Βουλή θα καταθέσει συγκεκριμένη τροπολογία που θα αλλάζει πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε την τελική έκβαση της υπόθεσης γιατί εκτιμώ ότι μετά και την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί…”.