Συναντήσεις Στέφανου Γκίκα με ΥΦΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ και ΓΓ Υπουργείου Υγείας

ypeua  karampelas- dek 2012

ypeua dek 2012

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο είχε πριν από λίγες ημέρες στο ΥΠΕΘΑ, ο Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Τόσο με τον ΥΦΕΘΑ, όσο και με τον Α/ΓΕΕΘΑ συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις , αλλά και τα υπηρετούντα στελέχη. Συζητήθηκαν εξοπλιστικά, επιχειρησιακά και οικονομικά θέματα. Ο κ. Γκίκας μετέφερε στους συνομιλητές του, την ανησυχία αλλά και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών για τις μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 40%. Τόνισε ότι η διπλή περικοπή που επέρχεται στις συντάξεις των αποστράτων από 1η Ιανουαρίου 2013, φέρνει τα απόμαχα στελέχη και τις οικογένειές τους στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και ανέφερε ότι γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων από συναδέλφους αλλά και τις Ενώσεις Αποστράτων, οι οποίοι διαμηνύουν ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο». Το γεγονός αυτό, είπε ο κ. Γκίκας, πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση και να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες, τουλάχιστον ως προς την αναδρομικότητα των περικοπών.

Ο Στέφανος Γκίκας εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την δραστική περικοπή των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 3 χρόνια, παρά του ότι οι παραδοσιακές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας, παραμένουν αμετάβλητες. Πάντως παραδέχτηκε ότι παρά τις τόσες δυσκολίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους ως θεματοφύλακες των Εθνικών δικαίων.

Τέλος επανέλαβε τη θέση του για την διατήρηση των αμυντικών υποδομών στην Κέρκυρα.

Εξάλλου, συνεχίζοντας τις επαφές του στην Αθήνα, ο Στέφανος Γκίκας επισκέφτηκε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Πελοπίδα Καλλίρη. Ο κ. Γκίκας εξέθεσε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, από πλευράς έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και υλικών, ενώ ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη – έστω και ολιγάριθμου – επικουρικού προσωπικού. Επίσης έθεσε το θέμα της έλλειψης καρδιολόγου στο ΓΝΚ, παιδιάτρου στους Παξούς, αλλά και των αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά και ζήτησε την θεσμοθέτηση κινήτρων ώστε να μην υπάρχει δυσκολία στην στελέχωση των εκεί αγροτικών ιατρείων. Τέλος έθεσε εκ νέου το μείζον θέμα της δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο ΓΝΚ με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ. Καλλίρης ανέφερε ότι στο μέτρο του εφικτού θα προωθήσει τα δίκαια αυτά αιτήματα.