Δελτια Τυπου

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Στέφανος Γκίκας

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013
Έντονη ήταν η παρουσία του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα, σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες αυτή την εβδομάδα. Ο κ. Γκίκας παρέστη στις Εκδηλώσεις κοπής πίτας της «Μέλισσας», της «Ένωσης Κρητών Κέρκυρας», των «Πελοποννησίων Κέρκυρας», του «Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Κέρκυρας» και του «Λαοδάμαντα». Παρέστη επίσης στην εκδήλωση για την Επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων που οργάνωσε η Ηπειρωτική Ένωση Κέρκυρας, ενώ παρακολούθησε την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πατέρα Θεμιστοκλή Μουρτζανού, όπως επίσης και την παρουσίαση του απολογισμού του κοινωνικού – φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων για το 2012, που παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Νεκτάριος.

Ο κ. Γκίκας στους χαιρετισμούς του εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή και ότι τώρα – το εξάμηνο που διανύουμε – μπαίνουν οι βάσεις που θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και να έλθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Παραδέχτηκε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας. Εκτίμησε όμως ότι αυτή είναι η τελευταία δύσκολη περίοδος και ότι από του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ο κ. Γκίκας στο πλαίσιο των περιοδειών του, επισκέφτηκε επίσης χωριά των πρ. Δήμων Αχιλλείων και Κορισσίων, όπου μίλησε με κατοίκους οι οποίοι του μετέφεραν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για τις επιπτώσεις της κρίσης στο βιοτικό τους επίπεδο και ζήτησαν να μεταφέρει στην Αθήνα το «μήνυμα των πολιτών». Ενημερώθηκε επίσης για τα τοπικά προβλήματα, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της σύστασης τριών ή τεσσάρων Δήμων στο νησί.