Δελτια Τυπου

Σύντομα η Επιστροφή στην Κανονικότητα

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Χώρα μας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Χώρα μας. 

Η επιδημία λίγες ημέρες αργότερα εξελίχθηκε σε πανδημία η οποία επηρεάζει την ζωή όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Ένα χρόνο αργότερα στη χώρα μας θρηνούμε την απώλεια 6.400 συνανθρώπων μας και συνειδητοποιούμε καθημερινά πόσο σοβαρή απειλή είναι ο κορονοϊός.

Η καθημερινότητά μας άλλαξε, μπήκε στη ζωή μας η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, η κοινωνική αποστασιοποίηση, ο περιορισμός μετακινήσεων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε εξ αρχής τη Δημόσια Υγεία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της και ξεκίνησε μία πρωτοφανή διαδικασία ενίσχυσης του ΕΣΥ. Σήμερα έχουμε υπερδιπλάσιες κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη Χώρα, ενώ το προσωπικό του ΕΣΥ ενισχύθηκε κατά 7.500 άτομα και συνεχίζουμε. 

Η υγειονομική κρίση προκαλεί όμως και οικονομική κρίση, με σημαντικό αντίκτυπο τόσο για τους πολίτες όσο και για την Εθνική Οικονομία. Η Κυβέρνηση δημιούργησε άμεσα ένα δίχτυ προστασίας με μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους δανειολήπτες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων κλπ., το οποίο προσαρμόζεται και διευρύνεται συνεχώς.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η διαδικασία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, οι οποίοι θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες.

Είναι φυσικό η Κοινωνία να έχει κουραστεί. Ο περιορισμός μετακινήσεων, η ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, αποτελούν ένα συνεχές βάρος που κουβαλάμε όλοι μας. Όμως πλέον φτάνουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής. Το εμβόλιο αποτελεί το «όπλο» μας για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να κερδίσουμε πίσω την «ελευθερία», που μας έχει λείψει. 

Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα.

Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, για το λίγο διάστημα που θα χρειαστεί ακόμα, ώστε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας και τους συμπολίτες μας.

Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε αυτή η μεγάλη, Εθνική προσπάθεια να επιτύχει!»