Αρθρα

Το «ΝΑΙ» είναι θέμα Αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η Χώρα μας, δεν υπάρχει χώρος για κομματικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτική, ούτε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίχνει την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πάρα πολύ σκληρά για τους Έλληνες. Βυθιστήκαμε στην ύφεση, την ανεργία, τη λιτότητα.

Οι Κυβερνήσεις από το 2010 και μετά αναγκάστηκαν να πάρουν σκληρά και πολλές φορές άδικα μέτρα. Σίγουρα έγιναν λάθη, αρκετές φορές και αδικίες, πρώτο μέλημα όμως ήταν πάντα η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, οι ανοιχτές Τράπεζες, η καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Η προηγούμενη Κυβέρνηση μάλιστα είχε καταφέρει, το Φθινόπωρο του 2014, να φέρει την Χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια. Αν η οικονομία μας παρέμενε στην σωστή πορεία και δεν είχε διακοπεί βίαια από την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχαμε απαλλαγεί από τα Μνημόνια και τη λιτότητα. Αντ΄ αυτού βυθιστήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και η πεντάμηνη μη διαπραγμάτευση μας οδήγησε και πάλι στη βαθιά ύφεση και στην πτώχευση.

Μας λένε ότι για την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Ποια είναι η αξιοπρέπεια, όταν οι πολίτες στήνονται για ώρες στις ουρές των ΑΤΜ για να κάνουν μία ανάληψη 60 Ευρώ; Πόσο αξιοπρεπής είναι η εικόνα συνταξιούχων που στήνονται στις τράπεζες από τα χαράματα, για να πάρουν 120 Ευρώ για μία εβδομάδα; Πόσο αξιοπρεπές είναι ότι στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου αυτές οι εικόνες της δυστυχίας να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο;

Έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για τις συνέπειες που θα έχει το «ΟΧΙ». Εκτός από την αναπόφευκτη έξοδο από την Ευρωζώνη, θα έχουμε περαιτέρω εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Και το χρέος μας θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι σε Ευρώ. Αλλά εμείς θα κληθούμε να το αποπληρώσουμε με υποτιμημένες Δραχμές. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν και αναγκαστικά οι καταθέσεις θα κουρευτούν. Θα υπάρξει αδυναμία στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων θα εξευτελιστεί, οι κερδοσκόποι και οι επενδυτές – αρπαχτικά, θα μπορέσουν να αποκτήσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές.

Επίσης, δεν θα έχουμε πια πρόσβαση στους πόρους του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει, ότι πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν, οι επιχειρήσεις που δικαιούνται την επιδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους – όπως είναι οι νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις – θα αναγκαστούν να κλείσουν, οι επιδοτήσεις των αγροτών θα σταματήσουν. Οι άνεργοι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα Voucher, αφού και αυτά κατά ένα μεγάλο ποσοστό χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Θα πάψουν επιπλέον οι κοινωνικές δομές των Δήμων και των Περιφερειών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Βοήθεια στο Σπίτι, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κ.α.

Δηλώνοντας έμπρακτα ότι είμαστε υπέρ της παραμονής μας στην Ευρώπη και το Ευρώ, θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις μας, θα διασφαλιστεί η παροχή μισθών και συντάξεων, οι πόροι του ΕΣΠΑ και των αγροτικών επιδοτήσεων. Επιπλέον, θα έχουμε πρόσβαση στο «πακέτο Γιούνκερ» που προβλέπει 35 δις για την Χώρα μας, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Το κυριότερο όμως, είναι ότι θα διασφαλίσουμε την μεγάλη στρατηγική επιλογή της Χώρας μας να μείνουμε στον πυρήνα της ΕΕ και να αποφύγουμε Εθνικούς Κινδύνους και περιπέτειες.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του κράτους μας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να προβάλλουμε θετική εικόνα της Χώρας μας προς τα έξω.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην διαλύσουμε την τρέχουσα τουριστική σεζόν.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην πάνε χαμένες οι οδυνηρές θυσίες των τελευταίων πέντε ετών.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να εναντιωθούμε στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της Χώρας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μείνουν όρθιες οι κοινωνικές δομές της Ελλάδας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μείνουμε στον πύρινα της Ευρώπης και του Ευρώ.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ψηφίσουμε «ΝΑΙ»!