Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων

Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Υφυπουργό Εξωτερικών,  κ. Τέρενς Κουίκ, κατά την έναρξη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων, για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, σε δηλώσεις του,  χαρακτήρισε «υποκριτική» την στάση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Είναι απολύτως υποκριτική η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων. Δεν μπορεί να μας διαβεβαιώνει ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ότι με δική του υπογραφή – όπως είπε – προωθήθηκε το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και ότι η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να νομοθετηθεί η ψήφος των εκτός Επικρατείας Ελλήνων, γι αυτό και συστάθηκε ειδική επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα…, κλπ, κλπ… όταν λίγες εβδομάδες πριν στην Βουλή, απέρριψαν την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Θυμίζω λοιπόν, ότι στην πρόσφατη συζήτηση για τα εκλογικά ζητήματα, η ΝΔ υπέβαλε πλήρως αιτιολογημένη νομοθετική τροπολογία που επέτρεπε την ψήφο των εγγεγραμμένων μεν αλλά εκτός Επικρατείας ευρισκομένων αποδήμων Ελλήνων και δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου την απέρριψε χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, παρά μόνον υπακούοντας στο στενό κομματικό και μικροπολιτικό συμφέρον.

Αποτελεί λοιπόν θράσος από την πλευρά της κυβέρνησης να απευθύνεται σε Ομογενείς και Απόδημους Έλληνες, να παραποιεί τα γεγονότα  και να ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ της ψήφου των αποδήμων, όταν λίγες εβδομάδες πριν στην Βουλή την απέρριψε…».