Χαιρετισμός του Στ. Γκίκα στην Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2015

Με την παρουσία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιήθηκε χθες, στο επιμελητήριο Κέρκυρας, η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ) της ΝΔ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος για την Εθνική Συνδιάσκεψη του Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν την Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ, ο κ. Γκίκας συνόδευσε τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ στις επισκέψεις του, στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), στον Δήμο Κέρκυρας καθώς και στο Εμπορικό Επιμελητήριο όπου συζητήθηκαν τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί.

Ο κ. Γκίκας στην τοποθέτηση του στην ΝΟΣ, αφού καλωσόρισε τον πρώην Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επί τέσσερεις μήνες τώρα, παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλο διαπραγματεύονται αλλά δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Ίσα ίσα που με τα τελευταία δεδομένα η περίφημη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, μάλλον οδηγείται σε μια μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα». Διαπραγματεύονται με λάθος τρόπο, εκβιάζοντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εκβιασμοί, στην παρούσα φάση, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Όλους αυτούς τους μήνες τα νομοσχέδια, τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή, διακατέχονται από την ιδεοληψία της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν απαντούν στα προβλήματα και στις ανάγκες που έχει ο τόπος. Δεν είδαμε ούτε ένα νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, για την στήριξη του ιδιωτικού τομέα, για καταπολέμηση της ανεργίας. Αντίθετα ψηφίστηκαν νομοσχέδια τα οποία αποποινικοποιούν την «κουκούλα», απελευθερώνουν τον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό, απαγορεύουν την πολιτική επιστράτευση, επαναφέρουν τον άκρατο συνδικαλισμό, διαλύουν την παιδεία, εξαφανίζουν την αριστεία, καταργούν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και αφήνουν ελευθέρους, και με χαρτιά, δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν κατακλίσει τη χώρα μας.

Η ΝΔ η οποία εμφορείται από τις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή -και που αυτές θα πρέπει να είναι ο αδιαμφισβήτητος οδηγός μας- στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή κρατισμού, διόγκωσης του κράτους, άκρατους κομματισμούς και επαναφοράς οπισθοδρομικών αντιλήψεων και νοοτροπιών. Η ΝΔ στέκεται απέναντι στις δυνάμεις της διαμαρτυρίας, της καταγγελίας και του αρνητισμού που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η διαμαρτυρία δεν είναι δημιουργία, η καταγγελία δεν είναι όραμα και ο αρνητισμός δεν είναι ελπίδα.»

Ο κ. Γκίκας αναφερόμενος στην εσωκομματική διαδικασία επεσήμανε:

«Η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, έχει όργανα και καταστατικό, και δεν φοβάται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό που προέχει και πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η ενότητα του κόμματος. Σήμερα που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας από μια «επικίνδυνη» κυβέρνηση, η ΝΔ δεν πρέπει εσωστρέφεια. Πρέπει να παραμείνει ισχυρή. Σύντομα θα βρει και πάλι το δρόμο της.»