Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Με Ομοψυχία και Ενότητα το Ελληνικό Έθνος ξεπερνά τις Προκλήσεις και Απειλές»  

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τους Ήρωες του 1940 οι οποίοι πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδας. Το μεγάλο και θαρραλέο «ΟΧΙ» στον φασισμό και στον ναζισμό μας γεμίζει με συγκίνηση και υπερηφάνεια. 

Η ενότητα, η ομοψυχία, η αποφασιστικότητα και η πηγαία αγάπη για την Πατρίδα απετέλεσαν το 1940 τις κύριες πηγές δύναμης του Ελληνικού λαού. Πολέμησαν θαρραλέα και υπέμειναν τις κακουχίες του πολέμου και της κατοχής, προκειμένου η χώρα μας να απελευθερωθεί.

Το έπος του 1940 έδειξε επίσης ότι η έγκαιρη πολεμική προπαρασκευή και ο σωστός αμυντικός σχεδιασμός παίζει καθοριστικό ρόλο. 

Το Ελληνικό Έθνος έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερβεί μεγάλες προκλήσεις όταν υπάρχει ομοψυχία και ενότητα. Όπως και τότε, η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι σήμερα εξίσου σημαντική, αφού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την  επικίνδυνη αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας.

Χρόνια Πολλά!»