Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Συμπληρωματικά Έργα ύψους 250.000 Ευρώ στο νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας»

Επίσκεψη στο καινούργιο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (πρώην Δημοτικό Σχολείο Βελονάδων) πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Γκίκας περιηγήθηκε στους χώρους του σχολείου όπου φοιτούν 12 μαθητές και εργάζονται 11 εκπαιδευτικοί. Επιπλέον συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειρμάρη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κέρκυρας Δέσποινα Σαββίδου και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Κουτσούρη.

Μετά την επίσκεψη ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση επισκέφτηκα σήμερα το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε και επίσημα. Υπενθυμίζω ότι η ίδρυση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Βόρειας Κέρκυρας εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2020 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και στον κ. Δήμαρχο, διότι με ιδία μέσα και δωρεές επιχειρηματιών της περιοχές ολοκλήρωσε την επισκευή του κεντρικού κτηρίου, όπου στεγάζονται σήμερα οι μαθητές μας.

Παράλληλα, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Θανάση Γιάνναρη, για την ολοκλήρωση των μελετών για το έργο αποκατάστασης του τοιχίου και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Είναι πολύ σημαντικό που η Βόρεια Κέρκυρα αποκτά Ειδικό Σχολείο, το οποίο και με την ολοκλήρωση των έργων του περιβάλλοντος χώρου θα είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Αγγελόπουλο, βάζουμε πλέον πλώρη για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου και στην Νότια Κέρκυρα