Δελτια Τυπου

Στ. Γκίκας: «Το Δημογραφικό Ζήτημα είναι Εθνικό Ζήτημα»

 

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των προσωρινών αποτελεσμάτων της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοίκων 2021» που πραγματοποιήθηκε το 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ και καταγράφουν μείωση του πληθυσμού της χώρας, όπως και της Π.Ε. Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Τα προσωρινά αποτελέσματα της Απογραφής 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν δυστυχώς την τάση μείωσης του πληθυσμού της χώρας μας κατά 3,5% σε σύγκριση με το 2011, ενώ στην Π.Ε. Κέρκυρας η μείωση φτάνει το 4,3%.

 

Το δημογραφικό ζήτημα μας προβληματίζει έντονα. Είναι ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα. Η αρνητική τάση πρέπει να αναστραφεί άμεσα.

 

Για τον λόγο αυτό, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεσπίσει πολιτικές στήριξης των οικογενειών, όπως είναι η ενίσχυση με 2.000 Ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας, το αφορολόγητο 1.000 Ευρώ για κάθε παιδί, οι διευρυμένες άδειες μητρότητας και πατρότητας, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», η επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων κ.α.

 

Τα νέα ζευγάρια αναζητούν οικονομική και κοινωνική ασφάλεια και σταθερότητα, όπως και μία καλή ποιότητα ζωής. Πρόκειται για τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και για αυτό άλλωστε ιδρύθηκε το Υφυπουργείο για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

 

Έχουν ήδη θεσπιστεί πολιτικές που δίνουν κίνητρα σε Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Πατρίδα μας, πολιτικές δηλ. για την αναστροφή του φαινομένου «brain drain».

 

Η συρρίκνωση του πληθυσμού μας προβληματίζει και μας ανησυχεί, ενώ δεν ενδείκνυται για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να στηρίζουμε αλλά και να προτείνουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος – ενός μείζονος Εθνικού ζητήματος.»