Δελτια Τυπου

42 χρόνια μετά, η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει – και πάλι στα δύσκολα – την διακυβέρνηση της χώρας και να δώσει ελπίδα, προοπτική και αισιοδοξία στον ταλαιπωρημένο λαό μας.

 

Με αφορμή  την συμπλήρωση 42 χρόνων από την Ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, προέβη σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ οι οποίες παρατίθενται κατωτέρω:

«Σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία, με την Ιδρυτική της Διακήρυξη που υπέγραφε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, να είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. 42 χρόνια προσφοράς στην Πατρίδα, 42 χρόνια μεγάλων αποφάσεων και κρίσιμων επιλογών.

Θυμίζω μόνο δύο φράσεις από τα λόγια του Εθνάρχου στην ιδρυτική μας Διακήρυξη, που αποδεικνύονται προφητικά : Πρώτον η επισήμανση ότι:

«Οι Έλληνες έχουν την γεύση όλων των πολιτικών καταστάσεων. Γεύση τόσο πικρή, που να μη συγχωρεί καινούργια σφάλματα και πλάνες…».

Και δεύτερον η υπόσχεση ότι η ΝΔ: «Δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού, στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου…».

42 χρόνια μετά η ΝΔ, παραμένει το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Με την νέα Ηγεσία του μεταρρυθμιστή Κυριάκου Μητσοτάκη, με νέα κυβερνητική πρόταση, με ρεαλισμό, έχοντας διδαχτεί από τα λάθη της, είναι έτοιμη να αναλάβει – και πάλι στα δύσκολα – την διακυβέρνηση της χώρας και να δώσει ελπίδα, προοπτική και αισιοδοξία στον ταλαιπωρημένο λαό μας…»