Δελτια Τυπου

O Αντώνης Σαμαράς έδειξε τον τρόπο για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Στην παρουσίαση της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση, γνωστή και ως Ζάππειο ΙΙ, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας, όπως άλλωστε και το σύνολο των Τομεαρχών – Αναπληρωτών του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, ο κ. Γκίκας, αφού χαρακτήρισε «απόλυτα τεκμηριωμένη» την πρόταση 7 σημείων του Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι αποτελεί «μονόδρομο για να βγει η χώρα από την κρίση» και κάλεσε την παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «να μην απορρίψει για μικροκομματικούς λόγους την πρόταση Σαμαρά», αλλά να την υιοθετήσει, γιατί είναι «μετρήσιμη, κοστολογημένη και δίνει ελπίδα στους πολίτες, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Γκίκας για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Ν.Δ., στη μείωση δηλαδή των φορολογικών συντελεστών, των εργοδοτικών εισφορών, του ΦΠΑ κλπ, επισημαίνοντας ότι αποτελούν «ανάσα για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις». Την δε μείωση του ΦΠΑ στο 4.5% για όλο το τουριστικό πακέτο, την χαρακτήρισε ως «φιλί της ζωής για τις τουριστικές περιοχές της χώρας μας».

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την Ναυτιλία και τον Τουρισμό, την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, εκμετάλλευση την οποία χαρακτήρισε «απαραίτητη για την ανάταξη της οικονομίας μας» αφού «τα κοιτάσματα που υπάρχουν εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, μπορούν να μετατρέψουν τη χώρα σε μεγάλη παραγωγό ενέργειας, με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής πλευράς».

Στη συνημμένη φωτογραφία στο Ζάππειο, ο κ. Γκίκας διακρίνεται μεταξύ του Αν. Τομεάρχη «Προστασίας του Πολίτη» Ηλία Βλαχογιάννη (πρ. Νομάρχη Τρικάλων) και της Αν. Γραμματέως Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, δημοσιογράφου Μαριάννας Πυργιώτη.