Αρθρα

Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα στην εφημερίδα “Κόσμος Σαββατοκύριακο” τις 2-3 Απριλίου 2011, για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στέφανος Γκίκας: «Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο Στράτευμα»

Ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων τον οποίο και εγώ υπηρέτησα με πίστη επί 30 χρόνια, είναι ο θεσμός που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες πολίτες.

Τα στελέχη των Ε.Δ., καλούνται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να εκτελέσουν με επιτυχία την υψηλή αποστολή τους, που είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των ζωτικών εθνικών μας συμφερόντων. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ενάμισι χρόνο, επέφερε σημαντικά «πλήγματα» στα στελέχη, μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γι αυτά, μείωσε σημαντικά τα εισοδήματά τους, άλλαξε επί τα χείρω το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τους, περιόρισε απίστευτα τις λειτουργικές δαπάνες των Κλάδων, δεν διασφάλισε την αξιοκρατία κατά τις κρίσεις των Αξιωματικών και γενικότερα με τις λανθασμένες πολιτικές και επιλογές της, δημιούργησε αισθήματα οργής και αγανάκτησης στα στελέχη, οδηγώντας χιλιάδες σε παραίτηση.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει διδαχθεί από λάθη του παρελθόντος και με ξεκάθαρες αρχές και θέσεις, όπως αυτές διατυπώνονται από τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, προετοιμάζει μια νέα σύγχρονη πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας και για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια. Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο Στράτευμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής μας, άρτια εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο, με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και στόχους, ένα Στράτευμα πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας. Ένα Στράτευμα αξιόμαχο, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με υψηλό ηθικό, έτοιμο να προασπίσει τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επίκεντρο της πολιτικής μας ήταν και παραμένει ο άνθρωπος. Στο πλαίσιο αυτό, η εξεύρεση και προώθηση λύσεων στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, όπως η βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων, το στεγαστικό, η ιατρική περίθαλψη, η προστασία της στρατιωτικής οικογένειας κ.α., αποτελούν για μας δέσμευση.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρές, αξιόπιστες και αξιόμαχες Ε.Δ. και η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να το εξασφαλίσει.