Περιοδεία Στ. Γκίκα στο Νομό Θεσπρωτίας: «Στις 21 Σεπτεμβρίου η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα»

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας πραγματοποίησε σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας. Συνοδευόμενος από τον υπ. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηγουμενίτσας κ. Α. Πάσχο και τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο και Φιλιατών, κ. Σπύρο Παππά. Επιπλέον, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και παραγωγικούς φορείς.

Ο κ. Γκίκας μετέφερε το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία και εξήγησε το συγκριτικό πλεονέκτημα της παράταξης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τα πεπραγμένα των επτά μηνών του οποίου είναι καταστροφικά. Τόνισε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012, η Χώρα βρισκόταν σε αντίστοιχη κατάσταση, μετά όμως από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και με τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, το φθινόπωρο του 2014 είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και οι οικονομικοί δείκτες επιβεβαίωναν ότι η Ελλάδα είχε μπει σε τροχιά οριστικής ανάκαμψης. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε μόλις επτά μήνες να γκρεμίσει ό,τι είχε κτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα να κινδυνεύουν να πάνε «στράφι» και οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Μιλώντας με παραγωγικούς φορείς του Νομού Θεσπρωτίας, ο κ. Γκίκας επισήμανε την ειδοποιό διαφορά από πλευράς ιδεολογίας, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που εκπροσωπεί τον κρατισμό και τον περιορισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας και τον περιορισμό του κράτους.

Τέλος, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη, αλλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στα πολλά άξια και έμπειρα στελέχη της παράταξης, που θα κληθούν για άλλη μία φορά να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» και θα πετύχουν. Τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το νέο κυβερνητικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες. Η Νέα Δημοκρατία θα αποφύγει την παλαιοκομματική τακτική του «τάζω στους πάντες τα πάντα» και θα πει αλήθειες στον Ελληνικό λαό.

Ο κ. Γκίκας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις 21 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι με διαφορά πρώτο κόμμα και θα αποτελέσει τον κορμό μίας νέας, δυναμικής κυβέρνησης συνεργασίας.