Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Ζέττα Μακρή για τα προβλήματα στο ΓΝΚ και Δομές Ψυχικής Υγείας

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2013
Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζέττα Μακρή, είχε χθες ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας ο οποίος την ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας και ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα και γενικότερα οι υπηρεσίες Υγείας στο νησί. Ο κ. Γκίκας παρέδωσε στην Υφυπουργό υπόμνημα στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και τα θέματα: Η αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων Επικουρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ) και γενικότερα στα Νοσοκομεία της χώρας, διαδικασία που καθυστερεί υπερβολικά. Η προοπτική δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο ΓΝΚ, με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Η ανάγκη παράτασης χρηματοδότησης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας αφού η χρηματοδότηση λήγει σε λίγες ημέρες. Βελτίωση της τροφοδοσίας στις Δομές Ψυχικής Υγείας της Κέρκυρας (στους 2 Ξενώνες και στα 5 Οικοτροφεία), προμήθεια αναλωσίμων, κλπ. Παροχή κινήτρων στους Αγροτικούς Γιατρούς για υπηρεσία σε μικρά νησιά, ή δυσπρόσιτες περιοχές. Ολοκλήρωση εκκρεμουσών προσλήψεων ιατρών στο ΓΝΚ, όπως π.χ. Πνευμονολόγου. Επίλυση του θέματος της ελλιπούς φύλαξης του ΓΝΚ. Και φυσικά η διατήρηση σε λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νησιού.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ευχαριστώ την κα Υφυπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου για αυτή τη συνάντηση. Είχα την ευκαιρία να την ενημερώσω για την εξόχως προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Δομές Υγείας στην Κέρκυρα και να της θέσω υπόψη – με μορφή υπομνήματος – μια σειρά από θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, υλικών και μέσων, το ζήτημα της δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο ΓΝΚ, θέμα για το οποίο η κα. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζητήματα στον τομέα της ψυχικής υγείας κ.α.

Έθεσα επίσης μετ´ επιτάσεως το θέμα των Αγροτικών γιατρών στα Διαπόντια Νησιά και ζήτησα την θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή τους εκεί. Επίσης ζήτησα να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα Κέντρα Υγείας στην ΠΕ Κέρκυρας. Τέλος, ανέφερα ότι το θέμα της Διοίκησης του ΓΝΚ, μετά την παραίτηση του κ. Γρηγορόπουλου, θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο.

Η κα. Μακρή άκουσε με προσοχή τα όσα εξέθεσα, υποσχέθηκε δε να τα εξετάσει σε βάθος και σύντομα θα υπάρξει νέα επίσκεψή μου στο Υπουργείο Υγείας, για να δούμε τις όποιες εξελίξεις. Διαπίστωσα ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι αποφασισμένη να λύσει προβλήματα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.”